⏪مجازات مزاحمت تلفنی چیست؟
◀مجازات مزاحمت تلفنی چیست؟
⚖️طبق قانون هرگاه کسی به وسیله تلفن با دستگاههای مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، به حبس از یک ماه تا شش ماه محکوم خواهد شد.
⚖️براساس اصلاحیه ماده واحده تبصره ۲ ماده ۱۴ قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران هر کس وسیله مخابراتی در اختیار خود را، وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد، یا با عمد و سوء نیت ارتباط دیگری را مختل کند، برای بار اول پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت یک هفته همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینههای مربوطه خواهد بود.
⚖️برای بار دومپس از کشف، ارتباط تلفنی، او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم تقاضای مشترک و پرداخت هزینههای مربوطه خواهدبود.
⚖️برای بار سوم، شرکت ارتباط تلفنی وی رابه طور دائم قطع و اقدام به جمعآوری منصوبات تلفن نموده و ودیعه مربوط به مشترک را پس از تسویه حساب مسترد خواهد نمود.
برای اثبات این جرم (مزاحمت تلفنی)، رفتار مرتکب در ایجاد ارتباط لزوماً باید به صورت رفتار غیر متعارف بوده و انجام آن باعث ناراحتی و سلب آسایش شنونده یا گیرنده پیام شود.
⚖️ایجاد مزاحمت تلفنی از جرایم عمدی است و برای مجرم شناختن مرتکب، احراز عمد عام (ارتکاب عمل ممنوع) کفایت نمیکند و اثبات مسئولیت کیفری مرتکب منوط به احراز عمد خاص (قصد مزاحمت) میباشد.
⚖️احراز این موارد بسته به نظر قاضی رسیدگی کننده است که براساس محتوای مبادله شده، عرف و اوضاع و احوال پرونده و … صورت می گیرد.