⏪آیا اسکرین شات ازمتن گفتگو تلگرام،وایبر،فیس بوک و…، فایل صوتی و فیلم جزو مستندات حقوقی هستند؟

◀آیا اسکرین شات ازمتن گفتگو تلگرام،وایبر،فیس بوک وایمیل…، فایل صوتی و فیلم جزو مستندات حقوقی هستند؟
⚖️برخلاف تصور عموم که متن گفتگو در تلگرام، وایبر، فیسبوک و شبکههای اجتماعی دیگر، ایمیل، صدایضبط شده و فیلم را جزو دلایل قابل استناد بهشمار نمیآورند، طبق ابلاغیه رئیس قوه قضائیه تحت عنوان آینن نامه «آییننامه جمعآوری و استنادپذیری ادله الکترونیکی» را بهرسمیت شناخته است.
⚖️بنابراین اگر کسی شما را در وایبر یا فیسبوک یا تلفنهمراه یا ایمیل، تهدید کرده است، باید بدانید تمام این محتواها در دادگاه به عنوان دلیل از شما و بر علیه شخص تهدیدکننده پذیرفته خواهند شد و یا ارتباطات و پیام های میان طرفین می تواند مستندی برای اثبات حق شود.
⚖️دادگاه، با مکانیسم مشخصی که توسط کارشناسان حوزه فناوری اجرا خواهد شد، صحت مدارک شما را بررسی کرده و در صورت تائید، ملاک و مبنای صدور حکم قرار خواهد گرفت.
⚖️نکته بسیار مهم اینکه به دست آوردن دلیل باید به روشهای قانونی صورت پذیرد وگرنه ممکن است دادگاه آن دلایل را از شما نپذیرد.
⚖️اطلاعاتی که شما با هک کردن ایمیل یا اکانت طرف مقابل یا کارگذاشتن غیرقانونی دستگاه ضبط صدا یا تصویر در محل اقامت، دفتر کار یا خودروی وی به دست بیاورید، در دادگاه مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.( در شکلهای شدیدتر ممکن است اینگونه اقدامات بر علیه خودتان استفاده شود.) بنابراین در پاسخ به یک رفتار مجرمانه، دست به اقدامات مجرمانهی متقابل نزنید.