2024-03-01

پایگاه خبری هزارپیشه

بروزترین پایگاه خبری استان ایلام


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/hezarpi2/public_html/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

نکات تغذیه ای مهم برای مبتلایان به امراض قندی در شب یلدا

در دورهمی های خانوادگی و دوستانه در شب یلدا بهتر است بیشتر مراقب خورد و خوراک خود باشید و چنانچه به بیماری دیابت دچار هستید باید حواستان به اشتها و تغذیه تان باشد.

نکات تغذیه ای مهم برای مبتلایان به امراض قندی در شب یلدا
در دورهمی های خانوادگی و دوستانه در شب یلدا بهتر است بیشتر مراقب خورد و خوراک خود باشید و چنانچه به بیماری دیابت دچار هستید باید حواستان به اشتها و تغذیه تان باشد.

با توجه به اینکه تنقلات و خوراکی های شب یلدا حاوی مقادیر زیادی کالری است بنابر این لازم است مردم به ویژه بیماران دیابتی نکات تغذیه ای را رعایت کنند.

گروه شیرینی و شکلات با انرژی و چربی بالا، سلامت بدن را به خطر می اندازد و بهتر است که در ترکیب تنقلاب شب یلدا کمتر از آنها استفاده شود.
انار و هندوانه از جمله میوه هایی است که بیش از میوه های دیگر در شب یلدا مورد استفاده قرار می گیرد؛ مصرف میوه در هر زمان، بخشی از نیازهای بدن به مواد معدنی و ویتامین های مختلف را تامین می کند.

↩نکات تغذیه ای مهم برای مبتلایان به امراض قندی در شب یلدا
نکته قابل توجه در تهیه میوه ها این است که حتما باید تازه باشد؛ حتی میوه های کوچک و ارزان نیز سرشار از ویتامین و ترکیبات موثر برای سلامت بدن است.
مردم در گذشته به بهانه شب یلدا از میوه های بیشتری استفاده می کردند تا منابع معدنی، ویتامین و آنتی اکسیدان را تامین کنند چراکه در روزهای برفی و بارانی تهیه میوه سخت بود.
امروزه رژیم غذایی بیماران دیابتی گسترده شده و آنان می توانند از مواد غذایی مختلفی استفاده کنند بنابراین آنان می توانند از انار و هندوانه در چهارچوب رژیم غذایی خود استفاده کنند.
بیماران دیابتی می توانند در چهارچوب رعایت مصرف واحد میوه، نصف انار یا به اندازه نصف لیوان هندوانه را مصرف کرده و آن را یک واحد میوه حساب کنند. به هرحال ۴۰ تا ۵۰ درصد کل انرژی بیماران دیابتی باید از منبع کربوهیدرات و موادقندی تامین شود.
انار و هندوانه دارای ترکیبات و رنگدانه هایی موسوم به ˈلیکوپنˈ هستند که این رنگدانه های مفید رادیکال های آزاد (نوعی مولکول های مضر برای سلامتی) را خنثی می کند، همچنین سرشار از ویتامین C ، موادمعدنی مانند پتاسیم و منیزیم و دیگر ترکیبات مفید است.
باید توجه داشته باشید که نباید در مصرف میوه ها زیاده روی کرد و مصرف میوه در روز نباید بیشتر از یکصد گرم شود چراکه در آن صورت ، میزان انرژی دریافتی زیاد می شود؛ به ویژه باید در مصرف میوه هایی مانند خرما، کیوی، انبه و موز احتیاط کرد.
فیبرهای موجود در انار موجب رفع یبوست و خشکی مزاج می شود؛ فیبرهای غیرقابل حل در انار موسوم به ˈپکتینˈ نیز نقش موثری در کاهش سرعت جذب چربی و قند خون دارد. فیبرهایی که از میوه ها دریافت می کنیم دستگاه گوارش را از سرطانی شدن دور می کند؛ سرطان کرون (انتهای روده بزرگ) بر اثر به هم پیوستن و تراکم مواد مصرفی ایجاد می شود که فیبرهای میوه ها می تواند از آن پیشگیری کند.
آجیل ها یکی از منابع عالی انرژی، پروتئین، اسیدهای چرب اشباع نشده، مواد معدنی، منیزیم، روی و پتاسیم به شمار می رود. دانه ها و مغزها نیز قند دارند؛ قند این مغزها، موجب افزایش سریع قند نمی شود بلکه به تدریج قند را افزایش می دهد. آجیل ها همچنین دارای فیبر نیز هست که می تواند در تامین نیازهای بدن به ریزمغذی، انرژی و پروتئین، نقش موثری داشته باشد. بنابراین توصیه می شود به جای تنقلاتی مثل چیپس، پفک و لواشک از آجیل استفاده کنید. میزان توصیه شده برای مصرف آجیل، ۳۰ گرم در روز است.

+منبع: دکتر سلام

↩نکات تغذیه ای مهم برای مبتلایان به امراض قندی در شب یلدا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *