نبود مرکز خرید در استان ایلام چالش جدید گردشگران

یادداشت: محمد نورالهی؛
رئیس گروه برنامه ریزی و سرمایه گذاری
اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری وصنایع دستی استان ایلام
به جرات میتوان گفت در گردشگری عصر امروز مراکز خرید در کنار سایر جاذبههای گردشگری، یکی از جذابیت هایی به حساب میآیند که مسافران زیادی را صرفاً با هدف خرید، به خود جذب می کنند. این مراکز تنوع زیادی دارند و قیمتهای آنها نیز اقتصادی است، که به همین دلایل گردشگران ترجیح میدهند در کنار لذت بردن از سایر جاذبه ها، زمان زیادی را برای بازدید از این مراکز اختصاص دهند.
بسیاری از جزایر ، مناطق آزاد ، مرزهای زمینی، شهرها در گذشته فقط از تعداد محدودی بازار برخوردار بودند یا فاقد آن ، اما با گذشت زمان با پی بردن به اهمیت این موضوع ، دولت یا بخش خصوصی اقدام به ساخت بازارها و مراکز خرید جدید ، افزایش و یا تنوع در این بخش نمود و در نتیجه توانستند علاوه بر قطب گردشگری و تاریخی خود ، به یک منطقه اقتصادی نیز تبدیل شوند.
به عنوان نمونه بارز در تایید این موضوع ، در هفته اول تعطیلات نوروزی سال ۱۴۰۱ حدود ۷ میلیون نفر گردشگر وارد استان بوشهر شد که از این تعداد ۸۵درصد فقط از بندر گناوه که دارای مراکز خرید متنوع است بازدید کردند.
در بازدید گردشگران از استان ایلام به گواه راهنمایان گردشگری ، یکی از نقاطی که گردشگران در استان سراغ آن میگیرند بازار ، مرکز خرید یا بویژه بازارچه خرید مرزی در مهران است که متاسفانه با جواب منفی مواجه میشوند.
پس با پی بردن به اهمیت موضوع میطلبد مسئولین ارشد استان هر چه زودتر در راستای جذب گردشگر و ایجاد انگیزه جهت ورود گردشگران ، نسبت به ایجاد مرکز و بازار خرید تجاری بویژه در مرز مهران با استفاده از موضوع تجارت چمدانی یا … اقدام کنند.
این موضوع در بحث گردشگری تاثیرگذار خواهد بود و هم در تاثیر مثبت آن بر کاهش قیمتها در سطح استان ایلام.
در آخر قابل ذکر است که استان ایلام تنها استان مرزی در ایران می باشد که فاقد بازار خرید تجاری مرزی و زمینی می باشد که جای تامل دارد.