2024-09-19

پایگاه خبری هزارپیشه

بروزترین پایگاه خبری استان ایلام


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/hezarpi2/public_html/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

دست مسئولین پرتلاش ما درد نکند…!!!

▪️با توجه به اینکه اخیرا بررسی و مطالعات بازنگری طرح جامع شهر ایلام به اتمام رسیده است و در صورت تایید در شورای عالی معماری و شهرسازی کل کشور برای ١٠ سال آینده شهر ایلام ملاک عمل قرار میگیرد، نقدی بر نحوه تعیین کاربریهای عمومی در آن وارد است.

▪️شهر ایلام جزو محدوده شهرهایی است که در حال حاضر با کمبود سرانه فضای سبز در داخل محدوده شهری مواجه است و اگر از مسئولان سوال شود که برای تامین فضای سبز شهر ایلام چه اقداماتی صورت گرفته است، به جز ٣ پارک مشخص (پارک ملت، پارک کودک و پارک تپه شاهد) پارک قابل ذکر دیگری که از افتخارات مسولان مربوطه محسوب شود شکل نگرفته و این ٣ پارک هم مربوط به ٣٠ تا ۴٠ سال گذشته هستند.
مشکل اینکه با کمبود فضای سبز مواجه هستیم مربوط به مکان و موقعیت شهر ایلام یا طرح جامع نیست،مشکل جای دیگری بوده است.

▪️بر اساس قانون در تعیین کاربریهای عمومی اولویت با اراضی دولتی است در حالیکه در گذشته اراضی دولتی با کاربری فضای سبز وجود داشتند که بایستی بر طبق قانون در اختیار شهر قرار می گرفتند ولی اینچنین نشد.
ماده ١٠ قانون زمین شهری اینگونه بیان میکند: “از تاریخ تصویب قانون زمین شهری مصوب سال ١٣۶٠ کلیه زمینهای متعلق به وزارتخانه ها و نیروهای مسلح و موسسات دولتی و بانکها و سازمانهای وابسته به دولت و موسساتی که شمول حکم مستلزم نام است و کلیه نهادها و نهادهای انقلابی در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی قرار میگیرد “.

و تبصره ۴ ماده ١٠ : “وزارت مسکن و شهرسازی مکلف است اراضی حاصل از موضوع این ماده را به ادارات و سازمانهای مذکور در حد نیاز اداری و تاسیساتی مجانا واگذار نماید “.

▪️درحالیکه بر اساس قانون بایستی زمینهای دولتی در اختیار شهرسازی قرار میگرفت و بخشی از انها برای رفع یکی از نیازهای واجب این شهر به فضای سبز تبدیل میشد به شکل معجزه آسایی تغییر کاربری یافتند، زمین فلان دستگاه با کاربری فضای سبز تبدیل به تعاونی مسکن شد، چند هزار متر زمین فلان دستگاه با کاربری آموزشی تبدیل به تجاری شد، زمین فلان دستگاه با کاربری فضای سبز تبدیل به اداری شد و موارد بسیار دیگری که مجال بیانشان در این مطلب نیست.

⭕️دست مسولین پرتلاش ما درد نکند!!

در جهت منافع سازمانهایشان خیلی عالی تلاش کردند و از طریق کمیسون ماده ۵ آنچه را که به سود سازمانها و دستگاههایشان بود به ثمر رساندند ولی تکلیف منافع مردم و منافع شهر چه شد؟ منافع مردمی که ٨ سال برای این آب و خاک جنگیدند و جگرگوشه هایشان را فدای این خاک کردند چه شد؟ بنده به عنوان یکی از نمایندگان مردم از مسولین مربوطه تقاضا دارم قدری به فکر مردم و شهرمان باشیم…
ما میخواهیم در این شهر و در کنار این مردم زندگی کنیم، اگر یک لحظه خودمان را بجای این مردم نجیب بگذاریم قطعا وجدانمان به درد خواهد آمد…

▪️اکنون در پایان بازنگری طرح جامع متاسفانه شاهد تضییع آشکار حقوق مالکین در شهر ایلام هستیم، همانطور که بیان شد برای تعیین کاربریهای عمومی اولویت با اراضی دولتی است، حال که به قانون عمل نشده است برای جبران کمبود کاربریهای عمومی خصوصا فضای سبز (در واقع مقصر اصلی این کمبود،مسولین در دستگاههای مختلف بودند)با عث تضییع حقوق مردم زجرکشیده و شهیدپرور شهرمان نشویم.

▪️متاسفانه نزدیک به ٣٠ هکتار از اراضی خصوصی و متعلق به مردم اکنون در پایان بازنگری طرح جامع برای جبران کمبود سرانه فضای سبز شهر با کاربری فضای سبز تعریف شده اند و به تبع آن مالکین حق انجام هیچ کاری در این اراضی را نخواهند داشت مگر آنکه متولی فضای سبز آنرا خریداری کند که آن هم امکان پذیر نیست، زیرا متولی فضای سبز شهرداری است و بودجه شهرداری شهر ایلام هیچگاه توان خرید این اراضی و تبدیل آن به فضای سبز را نداشته و نخواهد داشت.
با توجه به نرخ بالای بیکاری و بالا رفتن سن ازدواج و بروز بسیاری آسیبهای اجتماعی بدلیل مسائل اقتصادی ،تنها امید مالکین این اراضی برای آینده فرزندانشان این املاک هستند.

▪️از مسولان مربوطه تقاضامندم همانطور که به فکر سازمانهای وابستشان بودند به فکر این خانواده ها و آینده فرزندانشان نیز باشند.

▪️قابل ذکر است قسمت عمده ای از این اراضی بالغ بر ٣٠ سال است کاربری فضای سبز دارند و در طی ٣٠ سال گذشته بدلیل عدم توان خرید یا تفاهم از طرف شهرداری بخشی از آنها (از جمله محله هانیوان – میلاد – پیچ آشوری) تبدیل به سکونتگاههای غیر رسمی و شکل گیری حاشیه نشینی شده است.

اگر وضع به همین منوال پیش برود و راهکار درستی برای حل این مشکل در نظر گرفته نشود قطعا باز هم شاهد ایجاد سکونتگاههای غیر رسمی و شکل گیری مجدد حاشیه نشینی در اراضی مذکور خواهیم بود.

▪️پیشنهاد میشود با تفاهم با دستگاههای دولتی نظیر جهاد کشاورزی که مالک یک پارک آماده در مرکز شهر ایلام میباشد(که البته با درایت و پیگیری استاندار محترم در حال انجام میباشد) و همچنین سازمان فنی و حرفه ای که مالک یکی از بهترین فضاهای سبز با درختان تنومند است، قابلیت تبدیل شدن به بوستانی در شان شهروندان میباشد و دیگر اراضی دولتی مشابه،کمبود بخش عمده ای از سرانه فضای سبز شهر ایلام جبران شود.

▪️از استاندار محترم و دیگر مسولان مربوطه تقاضا دارم در جهت جلوگیری از وقوع این معضلات و آسیبها تا قبل از اینکه این طرح به شورای عالی معماری و شهرسازی کل کشور برده شود و تصویب نهایی صورت گیرد ترتیبی اتخاذ فرمایند تا راهکارهای ارائه شده از طرف اعضای شورای اسلامی شهر مجددا مورد بررسی قرار گیرند و از تضییع حقوق شهر و شهروندان جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *