2023-11-28

پایگاه خبری هزارپیشه

بروزترین پایگاه خبری استان ایلام


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/hezarpi2/public_html/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

بی تدبیری در مدیریت آب استان ایلام

✍🏻ایرج مقدم

اصلی ترین نیاز تمام مقاطع بشریت نیاز آبی در حوزه های مختلف و اولویت در این حوزه نیاز آشامیدن است.

بر کسی پوشیده نیست که هر موجود زنده نیازمند آب آشامیدن و در جوامع شهری علاوه بر شرب، بهداشت فردی و عمومی نیز ارتباط مستقیم با آب شهری دارد.

متاسفانه یک اطلاعیه که همواره پای ثابت اطلاعیه‌های رسانه های استان است؛ اطلاعیه‌های شرکت آب و فاضلاب ایلام و با تمرکز بر قطعی آب شرب مرکز استان است.

در تابستان که بهانه کولرهای آبی و در زمستان شکستگی‌های ممتد خط انتقال است؛ و همیشه نیز مانور خبری این شرکت در حوزه هزینه‌ها و فعالیت‌ها پایان نداشته اما خروجی کار بی آبی‌های ممتد و عدم مدیریت توزیع مناسب آب است.

بماند که اگر چشمه گل گل ملکشاهی نبود؛ تا کنون شهر ایلام صرفا یک منطقه کویری می‌شد و می‌بایست فاتحه آن را می‌خواند؛ و در صورت خشک شدن این چشمه این اتفاق هم دور از انتظار نیست؛ اما همین نعمت خدادادی را با بی تدبیری در بیشتر مواقع بی‌بهره گذاشته‌اند؛ چه مصیبت بزرگی در انتظار شهر ایلام است؟!

خط انتقال آب شهری ایلام عمری در حدود چهاردهه دارد و فرسوده و ناکارآمد است؛ و با هر بارش و سیلاب متاسفانه دچار شکستگی می‌گردد و بخش بزرگی از شهر ایلام و روستاهای تحت پوشش با مشکل بی آبی مواجه می‌شوند.

در ده سال اخیر بیش از پنج مدیر عامل بر مجموعه آب و فاضلاب استان مثلا مدیریت کردند و آمارهای هزار میلیارد تومانی در بحث هزینه‌ها اعلام نمودند؛ بماند شعار مردم داری آنها گوش فلک را کر کرده و مردم از مدیریتشان همیشه شاکی بوده‌اند( همواره مخاطبین مشکلات کم آبی و همچنین عدم جوابگویی مسئولین و سامانه تلفن گویای این شرکت را به این رسانه اعلام می‌دارند).

سوالی که برای افکار عمومی پیش می‌آید این است که مدیرعامل کنونی و مدیران عامل سابق و اسبق در راستای تعویض این خط انتقال چه اقداماتی را انجام داده‌اند؟؟؟

علاوه بر منبع تامین آب کنونی که بیش از نود درصد آب شهر ایلام از چشمه گل گل و سد ایلام که باز هم از همین چشمه تامین می‌گردد؛ چه منابعی برای موارد اضطراری در نظر گرفته اند؟؟؟

در بخش بهداشت آب شرب سد ایلام که سایت دفع زباله شهر ایلام در بالادست آن قرار دارد؛ و همواره بخش عظیمی از زباله‌ها در محدوده همین آبریز نمایان است؛ چه اقداماتی انجام گرفته است؟؟؟( بزودی از این فاجعه بهداشتی گزارشی کامل تهیه و منتشر می‌گردد).

نگارنده معتقد است؛ عدم استفاده از نیروهای متخصص در بدنه مدیریت حوزه آب شهری در اکثر بخش‌ها بی تاثیر نیست؛ و امیدواریم مسئولین ارشد استان هر چه سریعتر در این حوزه ورود و مشکلات عدیده این شرکت را رصد و در جهت عملکرد صحیح و بهتر به بی تدبیری‌ها در این شرکت پایان دهند.

از آنجا که از هم اکنون مصرف آب شهری ایلام در حال صعود و در بازه زمانی سه ماه آینده به حداکثری خواهد رسید؛ و مسئله کم آبی می تواند تنش‌های امنیت روانی جامعه نیز در پی داشته باشد؛ شایسته است استاندار محترم؛ معاونت عمرانی استانداری، دادستان محترم مرکز استان، سازمان بازرسی و دستگاه‌های نظارتی از هم اکنون با درایت خود بی تدبیری‌های این شرکت را پوشش داده و بحران کم آبی‌ها و مشکلات حوزه توزیع آب را مدیریت نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *